Liikuntaesteisten loma-oikeudet eivät ole suomen kielen lomia. Tämä on kaunis ja eteenpäin ajatteleva maa, joka on tehnyt monet sen sivustot saatavilla.

Suomi on yksi Can Be Donen suosikkilomakohteistamme. Se on eteenpäin ajatteleva ja edistyksellinen maa, mutta se on myös uskomattoman kaunis villi talvimaisema. Niille, jotka etsivät ainutlaatuista taukoa, jossa on helppo liikuntaesteinen pääsy, loma Suomeen on erinomainen vaihtoehto, ja meillä on upeita vaihtoehtoja, joita voit harkita.

Saavutettavuus ja inkluusio

Suomi on 1970-luvulta lähtien tehnyt kovasti töitä vakiinnuttaakseen itsensä tasa-arvon ja saavutettavuuden edelläkävijänä. Viime vuosina monet kaupungit ympäri maata ovat tehostaneet ponnistelujaan ja tehneet kulttuurinähtävyyksistään, rakennuksistaan ja palveluistaan erittäin kaikkien saatavilla vammaisuudesta tai iästä riippumatta. Tämä on erityisen havaittavissa Helsingin suuressa pääkaupungissa, joka on erittäin helppo navigoida ja mukautua pyörätuolin käyttäjille. Koska se on keskeinen osa maan identiteettiä, huomaat myös, että suomalaiset ovat yleensä erittäin avuliaita ja ystävällisiä – mikä vain lisää maan viehätystä.

Kulttuurin esteettömät kohokohdat

Kulttuuri ja matkailu ovat tärkeimmät alat, jotka on suunnattu parantamaan – tämä on erityisen hyvä uutinen vähemmän liikkuville matkailijoille, koska tiedän, että voi olla pelottavaa vierailla tuntemattomissa maissa, kun saavutettavuus on ongelma. Esteettömät sisäänkäynnit ja uloskäynnit, wc: t, istuimet, opasteet ja kuuloinduktiosilmukat ovat kaikki yleisiä monissa keskeisissä matkailukohteissa.

Jopa historiallisia rakennuksia on mukautettu, mukaan lukien kuuluisa Helsingin tuomiokirkko, jossa on nyt puinen ramppi kirkon toisella puolella. 700-vuotias Turun linna on nyt myös saatavilla kunnostetun sisäänkäynnin, hissin ja wc:n ansiosta. Aiemmat asiakkaat ovat löytäneet nämä alueet erittäin helppo ja nautittavaa.

Musiikkifestivaaleja

Jos olet musiikin ystävä ja osittain satunnainen festivaali, niin voit suunnitella matkasi noin yksi Suomen vilkas musiikkifestivaali. Elokuun suositulla Flow Festival helsingissä on pyörätuolin käyttäjien suunnittelema sivusto, joka on suunniteltu päälavalla korokkeella, jotta pääset esteettömään näkymiin suurista näytöksistä. Pyörätuolissa avustavat saavat ilmaisen lipun Flow’hun, joka on mahdollista myös Turun Ruisock-festivaaleilla heinäkuussa.

Suuri ulkona

Suomi tunnetaan ehkä parhaiten sen hämmästyttävästä arktisesta taustasta, mikä saattaa saada sinut uskomaan, että se ei ole erityisen ihanteellinen paikka vammaisille matkailijoille. Tulet kuitenkin ilomielin yllättymään, sillä monet kansallispuistot ja muut ulkoalueet ovat pyrkineet mukautumaan kaikkiin. Jopa ulkona, löydät luontopolkuja, jotka ovat laaja pitkospuita, luiskat ja kaiteet uima-alueilla, ja mökit ja mökit, jotka ovat pyörätuoliystävällisiä. Mitä liikuntarajoitteinen pääsy, vapaa täällä voi olla yksinkertainen ja stressitön – varsinkin verrattuna muihin kohteisiin.

Arktinen pääsy

Jopa syvälle arktiselle alueelle tunkeutuminen ei aiheuta suomessa liikaa ongelmaa. Lapin luonnonkauniilla talvisella alueella on vilkas ja värikäs rovaniemiläinen pääkaupunki, jossa on monia hauskoja ulkoilma-aktiviteetteja ja kulttuurinähtävyyksiä. Pienellä avustuksella ja ennakkoilmoituksella vammaiset matkailijat voivat lähteä moottorikelkkaretkille, porosafareille ja liikkua helposti vilkkaassa ja hauskassa kaupungin keskustassa. Pyydä meitä integroimaan nämä retket matkareittiisi!

Meillä on suomessa esteettömien hotellien valikoima, joka tekee matkastasi rentouttavan ja helpon, kun on kyse liikuntarajoitteisille pääsystä. Holidays täällä on kerran-in-a-lifetime kokemus ja näyttää villi kauneus kuin et ole koskaan nähnyt ennen. Ota yhteyttä tiimiimme jo tänään 020 8907 2400 saadaksesi lisätietoja tästä ainutlaatuisesta, edistyksellisestä ja vaikuttavasta maasta.