Suomi on saarien, järvien ja metsien maa. Suomen moderni pääkaupunki on Helsinki, ja se on täynnä museoita ja gallerioita. Kesäisin aurinko ei koskaan laskee täällä ja päinvastoin talvilla.

Tietoa maasta

Suomi on saarien, järvien ja metsien maa. Suomen moderni pääkaupunki on Helsinki, ja se on täynnä museoita ja gallerioita. Kesäisin aurinko ei koskaan laskee täällä ja päinvastoin talvilla.

Kulttuuri

Suomessa tervehtii paikallisia kädenpuristusta. Ihmiset täällä ovat melko varattuja ja eivät avaudu helposti. Jätä kengät talon ulkopuolelle, kun menet jonkun talolle. On tapana odottaa, kunnes paahtoleipä nostetaan ruokapöydässä. Isäntä nostaa maljan sanomalla “kippis” tai “skol”. Ihmiset pukeutuvat rennosti suurimman osan kertaa.

Matka

Suomen suurin lentokenttä on Helsingin lentokenttä. Se on 19 km päässä kaupungista ja se kestää noin 25 minuuttia päästä kaupunkiin lentokentältä. Finnair tarjoaa busseja matkustajille. Saatavilla on myös takseja ja hotellivaunuja. Lentokentällä on verovapaita kauppoja, autonvuokrausta, pankkia, hotellin varauspalvelua, kokoushuone, ravintola ja multimediakeskus. Helsingin lentoasemaa lukuun ottamatta on noin 22 muuta lentokenttää ja Blue 1 on Suomessa toimiva kotimaan lentoyhtiö. Ajoittain halvat tarjoukset ovat ilmoittaneet lentoyhtiöt. Tällaisten tarjousten ennakkotarkastus osoittautuu suureksi avuksi.

Jos päätät lähteä meren rannalla, lauttaliikennettä tarjotaan ja suurimmat satamat ovat Naantali, Vaasa ja Turku. Nämä lautat yhdistävät Rostockiin, Kapellskäriin, Grisslehamniin ja Travemündeen. Jotkut risteilyt tarjoavat pieniä mökkejä sekä aterian, jos oleskelee kyytiin yön yli.

Junat Pietarista ja Moskovasta voidaan myös nousta kyytiin. Kaikki junat ovat puhtaita ja erittäin mukavia. Myös Autoliikenteen harjoittajajunat liikennöivät Suomessa. Matkustaminen rautateitse osoittautuu edullinen ja tehokas ja myös hyviä vaihtoehtoja nauttia näkynäkö. Hyödynnä rajoittamaton junamatka tarjous Inter-Rail pass tai Eurailpass. Tarjolla on vanhuksia ja lapsia, tutustu heihin.

Maanteitse matkustaminen on todennäköistä, että törmäävät hirsiin tai poroon. Tällaisissa tapauksissa poliisista olisi ilmoitettava välittömästi. Puhaltaa torvi pienistä syistä tulisi välttää. Pidä autosi oikealla. Huoltoasemat hyväksyvät luottokortit. Lakeja turvavyön ja juominen ajon aikana olisi noudatettava tarkasti. Lisävarotoimia on noudatettava, jos otetaan asuntovaunun pitkin. Kansallisen ajokortin tai kansainvälisen ajokortin ja autovakuutuksen on oltava aina kanssasi. Valmentaja palvelu on myös saatavilla ja yhdistää jopa kauko-paikoissa. Taksit voi vuokrata lentokentältä ja rautatieasemilla ja kaatopaikalle pidetään loukkaavaa täällä. Tutustu Helsingin agentteihin, jotka pyörittävät vuokra-autoliiketoimintaa autojen vuokraamiseen.

Verovapaat tuotteet

  1. 200 savuketta tai 50 sikaria tai 250 g tupakkaa tai 100 pikkusikaria
  2. 50 g hajuvettä ja 250ml eau de toilette
  3. 2 litraa alkoholijuomia, joiden tilavuus on alle 22 tilavuusprosenttia tai 1 litra alkoholijuomia, joiden tilavuus on yli 22 tilavuusprosenttia, 2 litraa kuohuviiniä ja 16 litraa olutta
  4. 100g teetä tai 40 g teetä uutetta ja olemusta ja 500g kahvia tai 200g kahvia uutetta tai olemusta

Yli 18-vuotiaat voivat kuljettaa tupakkaa ja alkoholia. Maatalous- ja elintarviketuotteita olisi vältettävä. Tietyt lääkkeet vaativat lääkärin määräyksen todentamista varten. Ampuma-aseet ja terävät esineet ovat ehdottomasti kiellettyjä.