Oletko ajatellut matkaa karhun katseluun? Suomi on euroopan tärkein kohde ja Martinselkonen tarjoaa ihanteelliset katseluolosuhteet.

Jos olet innokas villieläinten watcher ja nauttia lomista, jotka keskittyvät tutkimaan maailmaa ihania nisäkkäitä ja birdlife, voit nauttia mahdollisuus mennä karhu katsomassa. Suomi on yksi Euroopan parhaista kohteista, kun haluat nähdä majesteettisen Ruskeakarhun, ja jos varaat karhujen katseluun erikoistuneen villieläinyhtiön, Suomen upeat maisemat ovat ainutkertaisen kokemuksen puitteet.

Martinselkosen luonnonsuojelualue


Yksi heistä, joihin huippuyritykset ovat matkareittinsä, on Martinselkosen luonnonsuojelualue, joka sijaitsee lähellä Venäjän rajaa Suomussalmella maan itäosassa. Tunnettu rauhallisesta ilmapiiristään ja erämaamaiseistaan, tämä varaus on erittäin suositeltava paikka tarkkailla Brown Bearsia, ja yli 20 nähdään yhdessä yössä. Vain avaamalla ovensa villieläinten rakastava yleisölle vuonna 1996, varaus on nyt suosittu matkatoimistojen erikoistunut luontoelämyksiä.

Suomen ruskeakarhut


Yleensä herääminen niiden pitkän horros huhtikuussa, kun on vielä lunta maassa, se on myöhään keväällä, kun Brown Bears alkaa tehdä ulkonäköä. Sääolosuhteet eivät vaikuta ajoitus niiden herääminen, mutta, ja joskus ne voidaan nähdä jo maaliskuussa. Toukokuun alussa niiden foraging todella alkaa kasvaa, ja niiden kehon rasvaa myymälöissä, jotka on käytetty talvella täydennetään.

Rutting alkaa toukokuun lopussa, ja se on tällä hetkellä, että Brown Bears ovat aktiivisimpia. Ruokinta ei ole ensisijainen tavoite, joten ruokintapaikat muuttuvat vähemmän luotettaviksi katselupaikoiksi, mutta eläimet ovat paljon energisempiä. Aggressio nähdään miehillä ja jotkut kävijät voivat jopa olla onnekkaita nähdä ne pariutumisen. Touko-ja kesäkuussa ovat parhaat kuukaudet nähdä parittelu rituaaleja, mutta heinäkuussa myös on myös hyvä kuukausi karhun katseluun. Suomen pitkät kesäillat tähän aikaan vuodesta tarjoavat täydelliset olosuhteet villieläinten katselulle, ja heinäkuussa ruokinta alkaa jälleen innokkaasti. Vuodesta vuodat varauksessa voit enemmän kuin todennäköistä voi tarkkailla lukuisia Brown Bears ruokinta, seurustella ja vuorovaikutuksessa niiden pentuja. Heinä-ja elokuussa on paras aika nähdä pieniä pentuja.

Suomessa karhujen katselussa martinselkosen ympärillä on runsaasti linnunelämää. Varo Woodpeckers, Siperian Jay ja Maalaismainen Bunting, sekä Ural Pöllöt, Tengmalm pygmy ja Pied Sieppo. Noin jättää on syöttölaitteet, jotka houkuttelevat Bullfinches ja Siskins, joten kun olet rentouttava hiljaisissa päivisin, on paljon varoa.